ÖZGÜN EĞİTİM | Limon Anaokulu
Bize Ulaşın +90 232 370 28 00 | bilgi@limonanaokulu.k12.tr

ÖZGÜN EĞİTİM

LİMON ANAOKULU’N DA UYGULANAN EĞİTİM NEDİR?

çiğli anaokuluMilli Eğitim Bakanlığımızın öngördüğü Okul Öncesi Müfredatı çerçevesinde, pek çok eğitim-öğretim teknikleri ile sentezlenmiş olan anaokulu eğitim programlarımız, okul psikoloğumuz, eğitim uzmanlarımız, deneyimli öğretmen ve çalışanlarımız tarafından uygulanmaktadır.

Limon Anaokulu Eğitim Programları,Okul Öncesi Eğitiminin beş gelişim alanı olan Bilişsel, Dil, Sosyal-Duygusal, Motor, Özbakım Becerilerini temel almaktadır.

Bu temel eğitim alanları, GEMS(Fen ve Matematikte Büyük Keşifler) Reggio Emilio, Montessori, Orff Metodu, High Scope ve Proje Tabanlı Eğitim olan evrensel eğitim yaklaşımları ile özgün olarak zenginleştirilmiştir.

6 yaşlarda İlk Okula Hazırlık Programı uygulanır. Bu Program dahilinde İlk Okul sınıf öğretmeni tarafında okuma-yazmaya hazırlık dersi, GEMS, Bilim ve Yaratıcılık Atölyesi ve Bilişim Teknolojileri dersi ilave ders programlarımızdır.

Çocuklarımız okul öncesi eğitiminin yaparak-yaşayarak öğrenme temelinden yola çıkarak ayda en az üç geziye katılırlar.

Limon Anaokulu ve Kreş olarak başta Karşıyaka, Çiğli, Bostanlı ve Mavişehir olmak üzere İzmir’de hizmet vermekteyiz.

LİMON ANAOKULU ÖZGÜN EĞİTİM PROGRAMI ÇOCUKLARIMIZA NELER KAZANDIRIR?

karsiyaka-anaokulu (3)Sosyal olarak, çocuklar oyuncakları paylaşmanın yanında yetişkinin ilgisini, yiyecekleri paylaşmayı ve karşılıklı konuşmayı öğrenirler. Ayrıca yaşıtlarıyla çatışmaları ve ilişkilerde ortaya çıkan sorunları çözümlemeyi ve kendini nasıl ve ne zaman koruyacağını ve diğer çocukların hakkına saygı göstermeyi de öğrenirler. Bütün bunlar çocuğun ileriki yaşamında ortaya çıkan tüm sorunları çözmesine yardımcı olacak problem çözme becerilerinin artmasını sağlar.

Duygusal olarak, kendi işlerini kendisi yapması, sorunları kendisinin halletmesi ve bazı kararları kendisinin vermesi sayesinde kendine güveni yükselir.

Anne-babadan ayrı kalabileceğini ve onların bulunmadığı zamanlarda da kendisine bakabileceğini görmek çocuğun öz güven ve bağımsızlık duygularını artırdığı gibi, kendi kendini avutma ve oyalama becerilerinin gelişmesine yardımcı olur. Ayrıca toplu yaşamanın gerektirdiği sınırlara ve kurallara uymayı da Limon’da öğrenirler.

Fiziksel olarak kesme, yapıştırma, boyama, kalem kullanma gibi faaliyetlerin düzenli olarak yapılması sonucu ince motor becerileri gelişir.

Ayrıca koşma, zıplama, fırlatma, tırmanma gibi kaba motor fonksiyonlarını da kullanır ve geliştirir.

Zihinsel olarak, nesneleri eşleştirme, sınıflandırma, ölçme, gözlem yapma ve fikirler üretme gibi matematik ve bilim becerilerini kazanır.

Canlandırma, taklit ve hayali oyunlar sayesinde hayal gücü gelişir. Arkadaşları ve öğretmenleri ile konuşmak dil becerilerini geliştirir.

Kitapları incelemek, boyama ve çizimler yapmak, arkadaşlarına mektup yazmak gibi faaliyetler de erken okuma ve yazma yetilerinin gelişmesine yardımcı olur.

Ayrıca eğitim faaliyetlerin dikkat ve konsantrasyon gerektirmesi çocuğun beyninin bu fonksiyonlarının gelişimine katkıda bulunur.

Dikkat eksikliği sorunu ve öğrenme güçlüğü olan çocukların erken farkedilmesi ve okula başlamadan gerekli önlemlerin alınmasını sağlar.

Tüm bunlar da okula hazır olması ve okul başarısı açısından önem taşır.