SPOR VE SANAT PROGRAMLARI

Yüzme

Anaokulumuzda yüzme derslerimiz okulumuzun kapalı yüzme havuzunda Yüzme antrenörleri tarafından verilir.
Yüzme, beden gelişiminin temel sporlarındandır. Tüm vücut kaslarının kullanılmasını sağlar ve su direncine karşı yapıldığı için kas kuvvetini ve vücut direncini güçlendirici bir etkiye sahiptir.

Su üzerinde durma çalışmaları ile başlayan derslerimiz stilli yüzme ile devam eder. Okuldan mezun olurken çocuklarımız yüzme öğrenmiş olarak mezun olurlar.

Jimnastik

Jimnastik dersi ile çocuklarımızın kaba motor becerilerinin gelişmesi ve özgüven kazanmaları sağlanır. Jimnastik çocuklarımızın daha sonraki yıllarda başlayacakları pek çok spor dalı için temel oluşturur.

Kreşimizde jimnastik dersleri Spor Akademisi mezunu eğitimciler tarafından verilir. Yıl içerisinde çeşitli zamanlarda çocuklarımız tarafından yapılan jimnastik gösterileri ailelerimizle paylaşılır.

Halk Oyunları

Geleneksel kültürümüzü anlatmaya ve anlamaya yönelik çalışmalardan birisi de halk oyunlarımızdır. Anaokulumuzda çocuklarımızın ekip çalışmasının kurallarını öğrenmesi ve deneyimlemelerini sağladığı gibi, beden koordinasyonlarının desteklenmesini de sağlar.

Anaokulu yıl sonu gösterisi ile çocuklarımızın başarı ve özgüven duygularını geliştirir.

Satranç

Satranç çocuklarda zihni, dikkati, öngörü ve muhakeme yeteneklerini geliştirir. Sabırlı olmayı, ölçülülüğü, soğukkanlılığı, kurallarla hareket etmeyi ve rakibe saygılı olmayı öğretir. Zevk verir ve eğlendirir. 5 yaşta taşların tanıtımı ve hareket ve yönleri öğretilirken; 6 yaşlarda oyun kurabilen Satranç oyuncuları yetişir. Yıl sonunda anaokulumuzda yapılan Geleneksel Satranç Turnuvası ile çocuklarımız ilk madalyalarını kazanırlar.

Resim - Seramik

Çocuklarımızın sanatsal yönlerini, yaratıcılıklarının ve yeteneklerinin gelişebilmesi için, çeşitli malzemeleri özgürce kullanabildikleri bir eğitim programıdır. Çocuklarımızın kendi çabalarıyla yaptıkları bu eserler, özgüvenlerini, uygulamalarla ortaya koydukları hayal güçlerini ve el becerilerini geliştirir. Periyodik aralıklarla bu çalışmalar anaokulumuzda sergilenir.

Drama

• Çocuklar kendilerini tanır ve duyguların farkına varırlar
  • Dil yetenekleri gelişir. Dile hakimiyet, akıcı konuşma ve kendilerini ve duygularını sözel olarak ifade etme yetenekleri gelişir
  • Dinleme becerileri gelişir. Etkili ve dikkatli dinleme yeteneği ile kuralları takip ederek içinde bulundukları grupta kurallara uymayı öğrenirler
  • Kendilerini bedensel olarak ifade edebilmeyi öğrenirler
  • Konsantre olabilmeyi öğrenirler
  • Olaylara farklı açılardan bakmayı öğrenirler
  • İletişim becerileri artar ve başkalarıyla daha kolay empati kurabilirler
  • Daha yaratıcı olurlar
  • Kendilerine olan güvenleri artar ve sosyal becerileri gelişir
  • Bunlar da ilerde çocukların öğrenmelerine olumlu yönde etki eder

Drama, duyguların farkına varılmasına ve sözlü ya da sözsüz olarak ifade edilmesine olanak sağladığı için çocuğun psikolojik sağlığı da desteklenmiş olunur.

Bale

Anaokulumuzda 4 yaştan itibaren çocuklarımızın kas gelişimleri dikkate alınarak Bale eğitimine başlanır. Bale dersindeki yürüyüş, duruş çalışmaları ile çocuklarımızın zarafet, estetik duyguları gelişir. Okulumuzda bale eğitimi Konservatuvarların Bale – Dans bölümünden mezun profesyonellerce verilir. Çocuklarımızın çalışmaları yıl sonunda kreşimizde yapılan Bale-Dans gösterileri ile ailelerimizle paylaşılır.

Müzik - Orff

Müzik derslerimizle hedeflenen,
Çocuklarda var olan ritim duygusunu sesle bütünleştirerek onlara kaliteli müziği sevdirmek, çocukların içindeki yaratıcılığı ve varsa yeteneği ortaya çıkarmaktır. Bu amaçla Limon Anaokulu‘nda yıl boyunca konulara uygun çeşitli şarkılar öğretilir, ses ve ritim çalışmaları yapılır.

Orff çalgıları ile yapılan çalışmalar sonunda her yıl 6 yaş grubumuzdan bir “vurmalı sazlar orkestrası” ve küçük yaşlarla Müzik derslerinde öğrendikleri şarkılardan bir KORO ile çocuklarımız yıl sonunda, ailelerimize gösteri yaparlar.

Okulumuzda isteyen ailelerimizin çocuklarına isteğe bağlı olarak Özel Piyano dersi verilir. Ayrıca her ay müzik alanında önemli sanatçı ve eserleri tanıtılır.

Geziler

Limon Anaokulu’nda gezi ve gözlemler Eğitim Programımızın ayrılmaz bir parçasıdır.. Okul Öncesi Eğitiminde uygulanan pek çok eğitim modelinin temelini oluşturan “yaparak-yaşayarak” öğrenme felsefesinin de öngördüğü gibi gezi ve gözlemle çocuklarımız daha iyi öğrenir.

Anaokulu aylık eğitim programlarında geçen konular çeşitli deneyler, gözlemler ve gezilerle pekiştirilir. Çocuklarımız her ay tiyatro, müze, fabrika, hayvanat bahçesi gibi pek çok yere ziyarete giderler.

Limon Anaokulu ve Kreş olarak İzmir‘de konforlu servis ağı ile Yeni Girne, Karşıyaka, İstasyonaltı, Egekent, Çiğli, Hava Lojmanları, Mavişehir, Atakent, Bostanlı dahil geniş bir alana hizmet vermektedir.