REHBERLÄ°K VE AÄ°LE DANIÅžMANLIÄžI

Psikoloğumuz tarafından yönetilen rehberlik birimimizin amacı, çocuğun sınıf içindeki doğal ve sistematik gözlemleri ile desteklenen, gelişimsel özelliklerinin takibinin yanı sıra; çocuğun davranışsal, ve akademik takibini de sağlayarak, tüm çocuklarımıza ihtiyaç duydukları desteği sunabilmek ve kendisine kıyasla bu alanlarda daha iyi hale getirebilmektir. Peki bu amaca ulaşmak için Limon Anaokulu olarak neler yapıyoruz?

Aile Danışmanlığı

çiğli kreş

• Sene başında, önümüzdeki sene çocuklarında ne gibi deÄŸiÅŸikliklerle karşılaÅŸacaklarıyla ilgili toplantılarımızı düzenliyoruz.

• PsikoloÄŸumuzun sınıf içi gözlemleri, geliÅŸim ölçekleri ve sınıf öğretmenlerinin düşünceleri hakkında rutin görüşmelerimizi gerçekleÅŸtiriyoruz.
  • Çocuk büyütürken bir rutin oluÅŸturabilmenin zorluÄŸunun farkındayız. Bu sebeple, rutin görüşmelerimizin haricinde, velilerimizin isteÄŸi doÄŸrultusunda, randevu sistemiyle, istenilen tarihte görüşmelerimizi gerçekleÅŸtiriyoruz.
  • Özbakım bir çocuk için özyeterliliÄŸin tohumlarıdır. Bunu çok iyi biliyoruz. Okul içindeki önceliklerimizi de çocuklarımızın özbakım becerileri üzerinde ısrar etmeden, teÅŸvik ederek geliÅŸtirecek ÅŸekilde seçiyoruz. Ancak bu bilgi kadar çok daha iyi bildiÄŸimiz bir bilgi daha var, o da anne – babalarımızın gözünde çocuklarının her zaman olduÄŸundan küçük gibi göründüğü. Bu sebeple, velilerimize çocuklarının yapabilecek oldukları özbakım becerileri hakkında doÄŸru ve objektif bir bilgi edinmelerini saÄŸlayan özbakımla ilgili küçük ödevlerimizi gönderiyoruz.
  • Tüm bunları yaparken, velilerimizin ebeveyn olmakla ilgili kendi endiÅŸelerini de unutmuyoruz. Bu doÄŸrultuda, kreÅŸimizde aylık yaÅŸ gruplarımıza uygun olarak seminerlerimizi düzenliyoruz.

Çocuklarımızla

karşıyaka anaokulu

• Çocuklar oyunla iletiÅŸime geçer. Bunu çok iyi bilen bir kurum olarak, özellikle serbest oyun saatlerine öncelik tanınarak, psikoloÄŸumuz tarafından, ders boyunca sınıf içi gözlemlerimiz gerçekleÅŸtiriliyor. Yapılan gözlemlerimizin yanı sıra, çocuklarımızın davranışlarını daha sistematik ve objektif bir ortamda inceleyebilmek adına; her çocuÄŸumuzun geliÅŸim ölçeÄŸini okula baÅŸlangıç tarihlerinden itibaren uygun görülen zamanda dolduruyoruz.

• PsikoloÄŸumuzun velilerimizden ziyade, çocuklarımızın için okulda bulunduÄŸunu unutmuyoruz. Bu sebeple, velilerimizle yaptığımız görüşmelere verdiÄŸimiz önemi çocuklarımızla yaptığımız görüşmelere de veriyoruz. Veli, öğretmen, sınıf gözlemi veya çocuÄŸun kendi ifadesiyle fark edilen önemli bir konu olmasının üzerine; çocuÄŸumuzla yaşının sunabildiÄŸi iletiÅŸim becerilerine uygun olarak görüşmelerimizi yapıyoruz.

• Dikkat çocukların okul hayatı boyunca belki de hepimizin en çok duyduÄŸu kavramlardan biri. Bu sebeple, oyun grubumuz ve 6 yaÅŸ grubumuzda MiniYUP adı verilen dikkat geliÅŸtirme setlerimizle beraber çalışıyoruz. Uygulamalar, psikoloÄŸumuz tarafından gerçekleÅŸtiriliyor.

Kurum Olarak

• Anaokulu öğretmenlerimize M.E.B tarafından verilmesi gerektiÄŸi belirtilen eÄŸitimlerimiz, psikoloÄŸumuz tarafından personellerimize veriliyor.
  • Öğretmenlerimizin psikoloÄŸumuz ile yaptığı, rutin bir düzene sahip olan birebir görüşmelerimiz sayesinde her çocuÄŸa eÅŸit zaman ayrılmasını saÄŸlıyoruz. Yapılan birebir görüşmelerde, öğretmenlerimizin çocuklara karşı gösterdiÄŸi davranış ve tutumları iyileÅŸtirme yolunda çalışıyoruz.
  • PsikloÄŸumuzun sertifikasına sahip olduÄŸu, bilimselliÄŸi ve geçerliliÄŸi onaylanmış psikolojik testlerimizi çocuklarımızın ihtiyacı doÄŸrultusunda uyguluyoruz.

Limon KreÅŸ olarak konforlu servis ağı ile Ä°zmir’de Egekent, ÇiÄŸli, Karşıyaka, Bostanlı, Hava Lojmanları, MaviÅŸehir, Atakent, Ä°stasyonaltı dahil geniÅŸ bir alana hizmet vermektedir.