DUYGUSAL GELİŞİM PROGRAMI

Duygusal Gelişim Programı ile Özgüvenli ve Mutlu Çocuklar

Beyin çok küçük yaşta hızla geliştiği için ilk yılların geleceğe etkisi oldukça büyüktür. Bu yıllarda sahip olunan deneyimler, yaşantılar, ilişkiler, çocuğun duygusal ve sosyal gelişimini, öğrenme yeteneğini ve gelecekte nasıl bir yetişkin olacağını kalıcı bir şekilde etkiler. Çocuklarımızı toplum içinde sevilen, tercih edilen topluma ve kendisine faydalı bireyler olabilmeleri için karakter, duygusal gelişimleri çok önemlidir. Çocukta Duygusal gelişimin eğitimini temel eğitim sürecinde yani 2-6 yaş arasında, mizacın karaktere dönüştüğü süreçte bilinçli stratejilerle uygulamak zorundayız. Bu yaşlarda edinecekleri güzel davranışlar, çocuklarımızın otomatik davranış modeli haline dönüşerek, karakteri sağlam,sosyal ve akademik alanda başarılı, özgüvenli, mutlu bireyler olmalarını sağlayacaktır.

Özgüvenli, mutlu olmaları iş yaşamında da daha başarılı olmalarını sağlayacaktır. İş yaşamında yapılan çalışmalar göstermiştir ki başarının temelinde %90’ın üzerinde Duygusal Zeka, bulunmaktadır. Duygusal Zekanın temelinde ise ÖZGÜVEN yani kişinin kendi başına bir şeyi yapabileceğine olan güveni yatar. Bilgiyi temel alan akademik ve zihinsel zeka adı verilen faktörün başarıya katkısı ise sadece yüzde dört-beş dolayında olmaktadır.

İşte bu nedenle Limon Anaokulunda Duygusal Gelişim Eğitim Programı psikoloğumuz tarafından rehberlik programı dahilinde uygulanır.

Okul psikoloğumuz ve uzman eğitimcilerimiz ,çocuklarımızın okula başladıkları andan, mezun oldukları ana kadar geçen süreçte Limon Anaokulu ve Kreş olarak çocuklarımızı her anlamda takip ederek çeşitli aralıklarla sonuçları ailelerimizle paylaşırlar.

“Özgüvenli çocuklar Limon Anaokulu’nda yetiÅŸir, gelecek Limon’da ÅŸekillenir”

Limon Anaokulu olarak baÅŸta Karşıyaka, ÇiÄŸli, Bostanlı ve MaviÅŸehir olmak üzere Ä°zmir’de hizmet vermekteyiz.