SAÄžLIK

Sağlık

karsiyaka-anaokulu (9)Sağlık; çocuklarımızın her alanda gelişimini hedefleyen biz eğitimciler için de anne-babalar kadar önemlidir. Sağlıklı olan çocuklar daha mutlulukla, neşeyle ve şevkle okula gelir. Anaokulları çocuklarımızın ilk sosyalleşme alanları olduğu için çocuklarımız okula ilk başladıkları süreçte sosyal ortamdan kaynaklı farklılıklarla daha sık hastalanabilmektedirler. Bununla birlikte ilerleyen yıllarda çocuklarımızın bünyelerinin daha güçlendiğini ve sosyal ortamlara bağlı hastalıklara daha dirençli hale geldiklerini görmekteyiz.

Limon Anaokulun’da sağlık için alınan önlemler nelerdir?

• KreÅŸimizde kapalı alanların temizliÄŸi gün içerisinde sürekli yapılır.
  • Tüm kapalı alanlarda merkezi havalandırma sistemi bulunmaktadır. Etkinliklerden sonra sınıflarımız pencere açarakta havalandırılır.
  • KreÅŸde oyuncaklar belirli aralıklarla dezenfekte edilir.
  • Çocuklarımıza ellerin sık sık yıkanması, diÅŸlerin fırçalanması vb. konularda temizlik kurallarının saÄŸlığımız açısından önemi öğretmenlerimiz tarafından çeÅŸitli etkinliklerle anlatılır. Günlük temizlik ve düzen kuralları öğretilir. KiÅŸisel bakım becerilerinin yerleÅŸmesi açısından ailelerimizin de iÅŸbirliÄŸine ihtiyacımız olmaktadır.
  • KreÅŸde ailelerimizden, çocuklarımızın ateÅŸlenme, bulaşıcı hastalık, soÄŸuk algınlığı gibi durumlarda evlerinde dinlendirilmelerini ve okulu bilgilendirmelerini rica ediyoruz.
  • Çocuklarımızın kullandığı ilaçlar okul saatinde alınması gerekirse, ailelerimiz ilacı öğretmenine kendisi teslim etmesini ve kullanım ÅŸeklini anlatmasını, ayrıca iletiÅŸim defterine yazılmasını rica ediyoruz.
  • Çocuklarımızın saÄŸlıklı beslenmeleri, vücut direncini arttırmak açısından önemli olduÄŸu için bu konuda okul yemeklerimiz ve ara öğünlerdeki seçimlerimizle kış aylarını çok daha saÄŸlıklı ve güçlü geçirebiliyoruz.